Gemeente Stekene

Kerstloop Stekene

Al jarenlang is de Kerstloop van Stekene een begrip in het Waasland en zelfs daarbuiten. Op de voorlaatste zondag van het jaar verzamelen traditiegetrouw honderden lopers in de dorpskern van Stekene om het jaar sportief af te sluiten.  De allerkleinste sportievelingen nemen deel aan een groenten- en fruitloop. Op een ludieke manier leggen ze enkele metertjes af en verzamelen ze...

Wanneer

  • 22 december ’24 (zo)
    van 14.00 u tot 18.00 u

Prijs

€ 5,00 (Volwassenen - 10,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Reynaert - 1,00 euro)

Locatie

naam
De Sportstek
adres
Nieuwstraat 60D9190 Stekene

Contact

Telefoon
0485741229
e-mail
secretaris.stekene@volh.be
e-mail
secretaris.stekene@volh.be

Info

Al jarenlang is de Kerstloop van Stekene een begrip in het Waasland en zelfs daarbuiten. Op de voorlaatste zondag van het jaar verzamelen traditiegetrouw honderden lopers in de dorpskern van Stekene om het jaar sportief af te sluiten. 


De allerkleinste sportievelingen nemen deel aan een groenten- en fruitloop. Op een ludieke manier leggen ze enkele metertjes af en verzamelen ze gezonde tussendoortjes.


De oudere kinderen leggen een iets grotere afstand af, maar de vele supporters langsheen het parcours zorgen met de vele aanmoedigingen voor een fantastische sfeer waardoor de inspanningen veel minder zwaar zullen voelen.


De volwassenen kunnen kiezen voor een wedstrijd van 5 of 10 km. Zowel de recreatieve als de competitieve lopers komen aan hun trekken. De lus van 2.5 km doorheen de dorpskern en langs de kerstmarkt zorgt ervoor dat de sportievelingen nooit alleen lopen. De toeschouwers genieten van een voortdurende stroom van atleten en zullen hen aanmoedigen met hun gejuich.



De kerstmarkt maakt het plaatje compleet en zorgt voor de ideale sfeer en gezelligheid.



De kerstloop is een organisatie van Atletiekclub Volharding Stekene, in samenwerking met de gemeente Stekene.

Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP