Gemeente Stekene

Papillon-project voorziet kwetsbare gezinnen van energiezuinige huishoudtoestellen

Eén op vijf gezinnen kan de energiefactuur moeilijk betalen. Veel kwetsbare gezinnen wonen vaak ook in verouderde woningen uitgerust met oude, energievretende huishoudtoestellen. In Stekene kunnen deze gezinnen via het Papillon-project nu energiezuinige toestellen huren en zo besparen op verbruik.

De energiecrisis slaat overal hard om zich heen, ook in Stekene. En verouderde, energievretende huishoudtoestellen jagen de energiefactuur vaak nog meer de hoogte in en zorgen mee voor financiële problemen. Voor veel kwetsbare gezinnen zorgt dit er mee voor dat het steeds moeilijker wordt om de energiefactuur te betalen.

 
Papillon-project

In Stekene kunnen kwetsbare gezinnen nu via het Papillon-project een energiezuinig toestel aanschaffen tegen een maandelijkse huurprijs. Zo kunnen deze gezinnen besparen op hun energieverbruik en dus ook hun energiefactuur verlagen.


Dit project werkt op basis van een huurmodel. Papillon levert de toestellen aan de aanvrager en zorgt voor de garantie en service voor een huurperiode van tien jaar. Levering, installatie, onderhoud en vervanging zijn inbegrepen. Huurders hoeven dus niet wakker te liggen van onverwachte kosten tijdens die periode van tien jaar.

Het aanbod bestaat uit wasmachines, droogkasten, koelkasten, diepvriezers en vaatwassers. Na de huurperiode neemt leverancier Bosch het toestel terug voor hergebruik of recyclage van onderdelen.

Voor dit project wordt er gekeken naar jouw gezamenlijk belastbaar inkomen om te zien of je in aanmerking komt. Neem jouw meest recente aanslagbiljet bij de hand (terug te vinden via MyMinfin) en bekijk of je in aanmerking komt.

  Inkomensgrenzen 2024
Alleenstaande ≤ € 28.190
Alleenstaande met één persoon ten laste ≤ € 42.290
Koppel zonder personen ten laste ≤ € 42.290
Verhoging per persoon ten laste € 4.180

Val je net buiten de inkomensgrenzen maar zit je toch in een financieel moeilijke situatie, neem dan zeker ook contact met ons op.

Het project wordt in verschillende Wase gemeenten uitgerold. Papillon Waasland is een samenwerking tussen gemeente Stekene en zes andere Wase gemeenten, Woonwijzer Waasland (Interwaas), SAAMO en BSH.


Interesse?

Heb je interesse om een huishoudtoestel via het Papillon-project te huren? Neem dan contact op met het Sociaal centrum, Kerkstraat 14 in Stekene, via T 03 790 10 40 of via E socialedienst@stekene.be.

Alle informatie en het inschrijfformulier kan je ook vinden op www.woonwijzerwaasland.be of neem contact op: 03 500 47 40.

Bovendien kan je ook terecht bij het Woon- en Energieloket voor vragen over je energiefactuur en voor bijkomende tips en advies om het verbruik nog te verlagen.




op 23 november 2022
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP