Gemeente Stekene

Groepsaankoop groene stroom en gas

Wil je besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen aan het milieu? Dat kan! De Provincie Oost-Vlaanderen organiseert een groepsaankoop groene stroom en gas. Inschrijven kan tot en met 7 mei 2024 en is gratis en vrijblijvend. 
Kies voor een zo voordelig mogelijk energiecontract 

Je energiefactuur neemt elk jaar een forse hap uit je budget. Ondanks het feit dat de energiekosten het afgelopen jaar wat gedaald zijn, heb je er nog steeds belang bij om een zo voordelig mogelijk energiecontract af te sluiten.  

Lijkt jou dat veel gedoe? Toch niet. De Provincie doet er alles aan om een zo voordelig mogelijk contract voor 100% Belgische groene stroom en/of gas te bekomen. Jij hoeft je alleen in te schrijven via oost-vlaanderen.be/groenestroom.



Hoe werkt het? 

Iedereen met een leveringsadres in Vlaanderen kan deelnemen. Je kiest zelf of je voor elektriciteit en/of gas inschrijft.
Ook ondernemers en verenigingen met een ondernemingsnummer en een jaarlijks gemeten meter kunnen meedoen. Hou er wel rekening mee dat het verbruik van de onderneming maximum 100 000 kWh mag zijn voor elektriciteit en 100 000 kWh voor gas.  

Op 8 mei 2024 organiseren we een veiling waarop energieleveranciers hun beste bod uitbrengen voor een 1-jarig energiecontract voor 100% Belgische groene stroom en/of gas. De leverancier die het voordeligste bod doet, mag de deelnemers van de groepsaankoop een energiecontract aanbieden.  

Op 24 mei 2024 krijg je je persoonlijk voorstel met het aanbod van de winnende leverancier. Je ziet meteen hoeveel je kan besparen. Aanvaard je het aanbod? Dan zorgen wij voor een vlotte overstap. Jij hoeft hier zelf niets voor te doen! 

 
Begeleiding en inschrijvingen 

De Provincie zorgt voor begeleiding vanaf de inschrijving tot en met de overstap naar het groepsaankoopcontract. Ook het opzeggen van je huidige energiecontract wordt volledig voor jou geregeld. 

Vrijblijvend inschrijven kan tot en met 7 mei 2024 via de website oost-vlaanderen.be/groenestroom. Neem je jaarlijkse afrekening voor elektriciteit en/of gas bij de hand en schrijf je online in of bel gratis 0800 580 80 (ma t/m vr: 8.30 tot 18 uur).

Heb je geen toegang tot internet? Dan helpt de gemeente je graag verder. Vanaf 16 april 2024 kan je op afspraak terecht in het gemeentehuis bij team Natuur en Milieu: voor afspraken telefoneer naar T 03 790 03 22.

op 11 april 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP