Gemeente Stekene

Sportacademie 2024-2025

De Sportacademie is een wekelijks sportuurtje op woensdag voor kleuters vanaf 3 jaar t.e.m. kinderen van het 4de leerjaar. Bij de kleuters wordt de motorische ontwikkeling gestimuleerd, de lagere schoolkinderen maken kennis met tal van sporten om nadien beter een definitieve keuze te kunnen maken.

 

De Sportacademie

In de Sportacademie stimuleren we de motorische ontwikkeling van onze kleuters door spelvormen en uitdagende oefeningen zoals klimmen en klauteren.
Kinderen van de lagere school maken in de Sportacademie kennis met tal van sporten waarna ze hun definitieve keuze kunnen maken bij een lokale sportclub.

De opstartgroep voor kleuters vanaf 3 jaar volgt een apart beweegprogramma, volledig afgestemd op wat ze kunnen. Ze maken kennis met elkaar, de nieuwe omgeving en worden uitgedaagd om hun beweegmogelijkheden te ontdekken.

 

Waar en wanneer?

Elke woensdag vanaf 18 september 2024 in De Sportstek, Nieuwstraat 60 d, Stekene.

Wil je jouw kleutertje op hetzelfde tijdstip laten sporten met je kind van de lagere school? Dat kan!
Er worden twee sporturen georganiseerd voor de verschillende leeftijdscategorieën. Kleuters en kinderen van de lagere school (1ste en 2de graad) kunnen sporten van 14 tot 15 uur of van 15 tot 16 uur.

 

Prijs en inschrijven


27,50 euro per 10-beurtenkaart (inclusief verzekering)

Schrijf je in vanaf maandag 11 september 2024 vanaf 19 uur.

Dit kan online via het activiteitenloket of persoonlijk bij de Sportdienst in De Sportstek.
Koop je 10-beurtenkaart tijdens je inschrijving aan de balie of vóór de eerste les.

Naar aanleiding van de Maand van de Sportclub kan je kind tijdens de eerste les op woensdag 18 september 2024 gratis deelnemen.

Opgelet:
Wie het vorige seizoen was aangesloten bij de Sportacademie en dit jaar opnieuw wil deelnemen, moet zich bij aanvang van het nieuwe sportjaar opnieuw inschrijven. (Ook al heb je nog een 10-beurtenkaart in je bezit). Aansluiten tijdens het jaar is mogelijk. Het deelnemersaantal is echter beperkt.


Sport voor ouders

Sport jij steeds minder door tijdsgebrek? Is het moeilijk om het sporten te combineren met een druk gezinsleven?

Kom als ouder sporten tijdens de sportles van je kind(eren).

Je bent welkom in De Sportstek voor een partijtje squash tussen 14 en 16 uur tijdens de Sportacademie van je zoon/dochter. Je betaalt 5,55 euro per terrein voor een half uurtje squashen. Materiaal kan je zelf meebrengen of huren aan de balie van De Sportstek (1,65 euro).

Verder kan je ook boulderen in onze nieuwe boulderzaal. Via de aankoop van een 10-beurtenkaart betaal je 2,79 euro per beurt. Deze 10-beurtenkaart kan je ook gebruiken voor de overige lessenreeksen van de Sportdienst.

Meer info

Alle details, inclusief het jaarprogramma, kan je vinden in de flyer in bijlage.

Heb je toch nog bijkomende vragen, neem dan even contact op met de Sportdienst via T 03 790 03 86 of E sport@stekene.be 

op 22 augustus 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP