Gemeente Stekene

Oktober = maand bevolkingsonderzoek borstkanker

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Elk jaar in de maand oktober vestigen we de aandacht op preventieve borstkankerscreening.

 

Sensibilisering bevolkingsonderzoek borstkanker

Oktober is de actiemaand voor het Vlaams Bevolkingsonderzoek Borstkanker. De Vlaamse overheid geeft vrouwen van 50 tot en met 69 jaar de kans om elke twee jaar gratis een screeningsmammografie te laten nemen. Hierdoor kan de aandoening in een vroeg stadium opgespoord en behandeld worden. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling soms vermeden worden en is de kans op volledige genezing groter.  

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen, daarom is een vroegtijdige opsporing belangrijk! Moedig jij vrouwen aan om deel te nemen aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker? 

Om de campagne extra in de aandacht te zetten, wordt vaak een roze lintje opgespeld tijdens de maand oktober.

 

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60 160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of klik hier voor de website rond het bevolkingsonderzoek borstkanker.

op 27 augustus 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP