Gemeente Stekene

Activiteiten ouderenweek 2024

De ouderenweek vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 24 november. We hebben vier swingende en sportieve activiteiten voor jullie in petto!
 
SHOWNAMIDDAG

Maandag 18 november vanaf 12.30 uur (show start om 14 uur)

Nadia, Ellis, Lissa Lewis, Eveline Cannoot, Michael Lanzo, ... en speciale gast Wim Leys, staan garant voor een spetterende shownamiddag! Een live orkest begeleidt alle artiesten. Presentator is opnieuw Filip D’haeze.

Locatie: De Sportstek
Prijs: 10 euro per kaart (koffie en boterkoeken inbegrepen)

Meer info vindt je in de folder in de bijlage.

 
DANSNAMIDDAG
Dinsdag 19 november van 14 uur tot 17 uur (deuren open om 13.30 uur)

De dag na de optredens van de Shownamiddag, gooien we zelf de benen los. Lijndans, koppeldans of een dans op aanvraag ... alles kan tijdens onze dansnamiddag! I.s.m. Dansclub Stekene.

Locatie: OC Boudelo
Prijs: 5 euro per kaart (koffie en gebak inbegrepen)
 
Meer info vind je in de folder in de bijlage.
 
Lezing 'Omgekeerd ouderschap'
Woensdag 20 november - 19.30 uur

Het ouderschap kennen wij allen in de klassieke ouder-kind relatie. De ouder is 'ouder' en neemt de zorg op voor zijn kind. In omgekeerd ouderschap zijn de rollen anders en is de rol van 'het volwassen kind' niet onbelangrijk. Wegens ouderdom, ziekte of andere omstandigheden waarin de ouders verkeren wordt nu van het kind/de kinderen verwacht dat zij beslissingen overwegen en nemen.

Dit omgekeerd ouderschap kan stress opleveren. Stress die voortkomt uit de concrete zorg, maar ook uit de spanningen tussen de ‘helpende hand’ en de hulpbehoevende. Ook de relatie tussen broers en zussen kan komen onder druk te staan.

Prof Luc Van de Ven, klinisch ouderenpsycholoog, brengt vanuit zijn academische kennis een degelijk onderbouwde lezing maar tegelijkertijd vanuit zijn praktijkervaring een heel praktische, levensechte en hedendaagse invulling van dat omgekeerd ouderschap.

I.s.m. Stekene Boezjeert.

Locatie: WZC Zoetenaard
Prijs: gratis, inschrijven via Zorg Stekene
 
SPORTDAG 50+
Donderdag 21 november vanaf 9 uur tot 16.30 uur

Sporten is van groot belang voor een gezonde leefstijl. Daarom nodigen wij je uit voor een dag vol sport, ontspanning en plezier!
We voorzien ook een aanbod rolstoeltoegankelijke activiteiten.

Locatie: De Sportstek
Prijs: 10 euro (hele dag) - 5 euro (halve dag). In deze prijs zijn deelname aan de sportactiviteiten, sportverzekering, ontbijt (voormiddag) en/of koffie met gebak (namiddag) inbegrepen.

 

Doe je graag mee?

Koop dan vlug een kaartje voor één of meerdere activiteiten!
De kaarten voor alle activiteiten zijn te koop in De Sportstek, Nieuwstraat 60 d in Stekene of online via de webwinkel (tickets Ouderenweek) op stekene.be.
Bij elke activiteit kan je ook een UiTPAS-punt sparen. Heb je nog geen UiTPAS? Klik dan hier voor meer info over onze UiTPAS Reynaert.
op 16 september 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP