Gemeente Stekene

Avansa-lezingen november 2024

Op dinsdag 12 november organiseert Avansa Waas en Dender een lezing over toekomstige digitale trends: 'De tech van morgen: Van Metaverse tot Virtual Reality'. Op zaterdag 16 november komt er een ander actueel thema aan bod namelijk de mogelijkheden rond een duurzame uitvaart.
De tech van morgen: Van Metaverse tot Virtual Reality

Lezing over toekomstige digitale trends

Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR), XR, spatial computing, metaverse, Quest, Apple Vision Pro,...: geraak jij er nog wijs uit? We gaan in op al deze termen en toestellen op een praktische manier zodat je je er iets bij kan voorstellen, weet wat je ermee aan kan vangen en ook weet welke trends er op je afkomen.

Wanneer: Dinsdag 12 november van 19.30 tot 21 uur
Waar: OC De Statie, Spoorwegwegel 1
Prijs: Gratis

Inschrijven is verplicht en kan via T 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via www.avansa-wd.be

I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, Bibliotheek Stekene
Begeleiding: Luc Peeters, docent aan de AP Hogeschool Antwerpen en aan de Erasmus Hogeschool Brussel en gespecialiseerd in digitale trends, innovatietechnieken, ondernemen en projectmanagement van softwareontwikkeling.

 
Een duurzame uitvaart

Hoe regel je dat?

Wil jij of een van je naasten kiezen voor een uitvaart op een ecologisch verantwoordere manier? Van biologisch afbreekbare urn tot natuurbegraafplaatsen: onze interesse in duurzame uitvaarten is de voorbije jaren alleen maar toegenomen. 

Maar hoe gaat dat in zijn werk en wat kan en mag je zelf doen? En wat met een thuisopbaring of zelf een uitvaartkist of urn maken? Waar zijn er natuurbegraafplaatsen? Hoe zit het met crematies? Vanessa van Trøst zorgt voor de nodige info om het afscheid mooier en persoonlijker te maken. Ze heeft ervaring met de praktische, wettelijke en emotionele kanten van het verhaal. Daarna brengen we een kort bezoek aan de nieuwe natuurbegraafplaats in Stekene (op 200m van de locatie van de lezing).

Wanneer: Zaterdag 16 november van 14 tot 16.30 uur
Waar: O.-L.-Vrouw van Bijstand Stekene Hellestraat 188A (Preekekeplein)
Prijs: € 6 (€ 3 met korting)

Inschrijven is verplicht en kan via T 03 775 44 84 van Avansa Waas-en-Dender of via www.avansa-wd.be

I.s.m. Avansa Waas-en-Dender, team Natuur en Milieu Stekene, Kerkraad wijk Hellestraat
Begeleiding: Vanessa Boel, Bezieler van Trøst

op 21 oktober 2024
Ontwerp door CIBE communicatie - Ontwikkeling door LCP